Budapestrulle utan nötter!

Budapestrulle utan nötter!

175grader 20min

Ingredienser
6 st äggvitor
0,5 tsk saft, av pressad citron
3 dl strösocker
2 msk marsanpulver, (för kallrörd vaniljsås)

Fyllning
3 dl vispgrädde
1-2 burkar mandarinklyftor

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker, marsanpulver och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum.
2. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
3. Vispa grädden ganska hårt. Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Skär dem i små bitar. Bred ut grädden, lägg sedan på mandarinklyftorna.
Rulla försiktigt ihop från långsidan.
Pudra över florsocker strax före servering.

Recept från allt om mat


Kakmonster!

Kakmonster!


Tigerkaka!

Tigerkaka, 2 stycken (gjorda i 1-litersformar)

5 ägg
4 dl strösocker
200 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
4 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 ½ tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl kall mjölk (eller havredryck)

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i ägg/sockersmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Ta undan cirka 4 dl smet som du rör ner kakaon i. Fördela först den ljusa smeten i smorda och bröade sockerkaksformar (1-liters) och ringla sedan över chokladsmeten. Dra med en gaffel från botten av formen och upp. Grädda kakorna i 175 grader i 30-35 minuter. Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna. Prova med en provsticka att kakan är torr.

Vet inte varför chokladen hamna i botten, rörde som jag skulle, men det gör inget den var super god!
Receptet kommer från frostrosor.

http://frostrosor.blogspot.se/2012/06/tigerkaka.html?m=1


Kokostoppar!

Kokostoppar!

175grader. 10-12min

Ingredienser

50 gram smör eller margarin
2 st ägg
1.5 dl socker
1 påse kokosflingor, 200 g

1. Smält matfettet och låt det svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och matfett. Låt smeten svälla en stund.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Klicka ut smeten på smorda plåtar eller på plåtar med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.


Extra goda bullar!

Extra goda bullar!
Ca20st 225grader 7-8min

Ingredienser
50 g jäst
100 g margarin
3 dl mjölk
½ uppvispat ägg, spara resten till pensling
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt margarin
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma

Beskrivning
Ugn 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm tills det är fingervarmt.
Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
Blanda ner de övriga ingredienserna, degen ska vara lös.
Skeda upp i folieformar och låt stå och jäsa i 40 minuter.

Gör fyllningen under tiden, blanda ihop alla ingredienserna till en smidig röra.

När bullarna har jäst, ta två små skedar och fördela fyllningen i bullarna, behöver inte göra några hål, degen är så porös, så det går bra att trycka ner fyllningen. Du kan sätta fyllningen ett tag i kylskåpet för att få den lite hårdare så går det ännu lättare att trycka ner i bullarna.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.


RSS 2.0