Rabarberkladdkaka!

Rabarberkladdkaka! 

Super god med vaniljsås till och att den får stå i kylen en stund. 
Receptet är från:

Rabarberkladdkaka 
(Hoppas att det ok att dela och lägga upp receptet )  :)

Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning: ca 300 g rabarber och strösocker

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  2. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
  3. Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min.

Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp

Mina bilder
(null) 

(null)




Pitabröd

Pitabröd    10-12st

8dl vetemjöl 
1msk torr jäst 
2msk socker
1nypa salt
3 1/2 dl finger varmt vatten   37grader
3msk rapsolja

  • Blanda dom torra ingredienserna i en skål. 
  • Häll i olja och vatten. Blanda väl antingen för hand eller i maskin tills degen är blankors , släpper lätt från kanterna. 
  • Gör runda bollar och lägg på en bakduk och en bakduk över, låt vila i 10 min. 
  • Kavla ut på mjölat bakbord till pita form och lägga tillbaka på bakduken och lägger över bakduken, låt jäsa i 30min.
  • Baka i torr stekpanna, på medelvärme (jag pendlade mellan 6-5 av 9), Lägg i pitan i stekpannan, vänta tills du ser lite bubblor, dags att vända till du ser lite bubblor igen och fått lite färg under, sista vändningen fylls den med luft. 
  • Färdigt!


  • (null)


RSS 2.0