Rabarberkladdkaka!

Rabarberkladdkaka! 

Super god med vaniljsås till och att den får stå i kylen en stund. 
Receptet är från:

Rabarberkladdkaka 
(Hoppas att det ok att dela och lägga upp receptet )  :)

Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning: ca 300 g rabarber och strösocker

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  2. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
  3. Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min.

Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp

Mina bilder
(null) 

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback