Enkel efterrätt!

Enkel och god efterrätt! 6 stora skålar eller 12 mindre.

Mascarponekräm:

2 ägg

4 msk strösocker

500g mascarpone (2st askar)

1 vaniljstång

2 msk limesaft

Snitta och skrapa ur vaniljstången.

Vispa ägg, socker och vaniljfröna luftigt.

Tillsätt limesaft och mascarpone och vispa tills du får en slät kräm.

Häll upp i skålar och dekorera med färska bär.


Philadelphiabullar i långpanna!

 
Ett recept som cirkulerar runt om på nätet, klart värt att testa!

Philadelphiabullar i långpanna!

ca 30 st

5 dl mjölk

150 gram rumsvarmt smör

1 pkt jäst (50 gram)

1 dl strösocker

½ tsk salt

10-12 dl vetemjöl

Fyllning :

150 gram rumsvart smör

200 gram philadelphiaost

3 dl florsocker

2 msk vaniljsocker

 

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med.

Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl.

Arbeta degen smidig, gärna i maskin.

Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper.

Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).

Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme.

Fyll varje hål med fyllningen.

Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

 

Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.


Saftig citronkaka med glasyr!

Citronkaka:
~10 bitar

150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal och saft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).

2. Smörj och bröa en form, som är ungefär 22-24 centimeter i diameter.

3. Smält smöret och låt det svalna.

4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

5. Blanda ner smör, grädde samt saft och skal från en citron.

6. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Min kaka var färdig efter 25 min, så ha lite koll.

8. Låt kakan kallna.

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk citronsaft

1. Blanda ihop glasyren.

2. Bred glasyren över kakan. Dekorera eventuellt med strimlat citronskal.

Hitta receptet hos:
Mariascuppcakes.blogg.se

 

 
 

tårta Juni 2012

Tårta nr 107, Midsommartårta!
 
Rulltårtsbotten fylld med marsangrädde och skivade jordgubbar.
Garnering: Grädde och en massa svenska jordgubbar.

Knäckig paj med saft rester



Synd att kasta det man kokat saft på, man kan göra eftersaft.
Men blev sugen på paj!

Så jag hade ju rabarber och jordgubbar.

Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram smör eller margarin
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

4. Ta saft avkoket och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö evt på lite socker. Bred på smeten.

5. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.


Rabarber och Jordgubbsaft


Saften blev super god!
Hittade recept hos sötasaker

Jag hade 1L jordgubbar och 2kg rabarber.

Rabarbersaft:
1 kg rabarber
5 dl vatten
ca 5 dl socker
1 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte skalas).
Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder.
Häll blandningen i en silduk, eller oöm bakhandduk och vrid ur saften i en bunke.
Det ska bli ungefär en liter saft.
Koka upp saften och ta den sedan från plattan.
Rör i sockret tills det löser sig.
Det ska vara 5 dl socker till en liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan.
Rör först ut natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ner den i resten av saften.
Häll på fina glasflaskor eller burkar.
Saften går också bra att frysa.


Tårta juni 2012

Tårta nr 105 och 106

Student-tårta

Ljusbotten fylld med jordgubbsmousse
och rabarber med jordgubbsbitar i
Locket gjort i sp och dekorationer.


Tårta juni 2012

Tårta nr 104

Student-tårta

Ljusbotten fylld med hallonmousse
och citronmousse.
Locket gjort i sp och dekorationer.


Tårta juni 2012

Tårta nr103

Ljusbotten fylld med marsangrädde/ glasskräm.
Jordgubbar på toppen, spritsad grädde runt om.


Saftig chokladkaka!

Saftig chokladkaka!

Mycket enkel att göra :-)

Du behöver:
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1 dl hett vatten

Gör så här:
Smält smöret.
Blanda torra ingredienser först.
Blanda sedan i smör, ägg och vatten.
Häll i smord och bröad form.
Grädda i 175 grader i 40 minuter


Saftiga citron muffins!

Saftiga citron muffins

Super goda och saftiga dom smälter i munnen, mums! Kunde ha haft i lite mera citron.

12st 200grader 13min

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
skal av en citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner citron och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten.
Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200 gr i ca 13 min.




RSS 2.0