Saftig citronkaka med glasyr!

Citronkaka:
~10 bitar

150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal och saft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).

2. Smörj och bröa en form, som är ungefär 22-24 centimeter i diameter.

3. Smält smöret och låt det svalna.

4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

5. Blanda ner smör, grädde samt saft och skal från en citron.

6. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Min kaka var färdig efter 25 min, så ha lite koll.

8. Låt kakan kallna.

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk citronsaft

1. Blanda ihop glasyren.

2. Bred glasyren över kakan. Dekorera eventuellt med strimlat citronskal.

Hitta receptet hos:
Mariascuppcakes.blogg.se

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback