Päronkaka!

2.5dl vetemjöl
2.5dl socker
1tsk bakpulver
100g marg
1 ägg
3-4 päron, eller annan frukt
(strödde lite kanel och socker över päronen)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader.
Smält margarinet, låt svalna.
Smörj en springform.
Skala och skiva päronen och lägg i botten av formen
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver
Ha i ägget och margarinet i mjölblandningen, blanda till en smet.
Den blir inte lös utan lite tjockare smet.
Grädda mitt i ugnen i 35 min.


Citronsockerkaka!

Citronsockerkaka!
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
1 dl grädde
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör de blanda ingredienserna för sig. Rör ner dem tillsammans med det smälta smöret och grädden. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader.


Hittade detta recept från: sotasaker.com


kärleksmums i springform!

Kärleksmums i springform

150g smör
2 ägg
3dl socker
2tsk vaniljsocker
2msk kakao
4½dl mjöl
2tsk bakpulver
1½dl mjölk

75g smör
1-2msk kallt vatten
1msk kakao
2tsk vaniljsocker
3½dl florsocker

Kokosflingor
Strössel

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt mjölk och smör. Häll smeten i en form.
Grädda i mitten av ugnen (175grader) i ca 15 min.
Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna inder omrörning. 
Bred glasyren över kakan och garnera.

stekpannebröd eller stompa

Stekpannebröd eller stompa.

Ingredienser

15 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
5 dl filmjölk
1 ½ dl sirap

Beskrivning

Blanda alla torra ingredienser. Häll i filen och sirap och blanda. Baka ut till en lång rulle. Dela den i 15 bitar. Kavla ut till tunna kakor med kruskavel. Grädda bröden i stekpanna på läge 4-5(jag har till 9), eller över öppen eld,
eller i ugn på 225 º.



Sega blåbärsmuffins!

Recept till 6st:
50g marg
1dl socker
1tsk vaniljsocker
1dl mjöl
1 ägg
0,5dl blåbär

Gör så här:
1: sätt ugnen på 200grader.
2: smält marg i en kastrull och dra grytan från värmen.
3: rör snabbt ner alla ingredienserna utom blåbären. klicka ut smeten i 6 muffinsformar ( jag använde muffins plåt att ställa muffinsformar i , håller formen bättre)
4: strö blåbären på muffins. Grädda mitt i ugnen i ca15min.

Jag gjorde dubbelsats.
Dom blev jättegoda, naturligtvis kan man byta ut blåbären mot något annat frukt/bär.


Jennys Chokladrutor!

Jennys chokladrutor Långpanna 175grader ca25min

200g smör/marg
200g mörkchoklad, tex Marabous
4 ägg
4dl socker
2 1/2dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
100g hasselnötter eller mandel
1 rågad msk snabbkaffe lösupp i 2msk hett vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader.
Börja med att smörja och bröa en långpanna. Eller använd bakplåtspapper.
Hacka nötter/mandeln.
Smält smöret/marg i en kastrull. Flytta kastrullen till ett träskärbräde.
Dela chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen och låt smälta.
Vispa under tiden ägg och socker poröst.
Rör ner mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten.
Rör ner den smälta smörchokladen i äggsmeten.
Smaksätt med kaffe, som lösts upp i hett vatten.
Rör ner hälften av nöt- mandelhacket.
Häll smeten i långpannan och strö över resten av nöt hacket.
Grädda mitt i ugnen ca25min.
Låt kakan kallna och skär i rutor.

 


Vita kärleksmums , silviakaka

Vita kärleksmums, Silviakaka
i långpanna.
Ugnen: 175grader Tid: 25-30min i ugn.

Botten:
4 ägg
5 1/2 dl socker
6dl mjöl
4tsk bakpulver
3dl ljummet vatten

Glasyr:
200g marg
2 1/2 dl socker
4tsk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering:
Kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst, ha i dom andra ingredienserna. Häll i en klädd långpanna grädda i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna.
Gör glasyren: smält margarinet, ha i socker och vaniljsocker. Se till att sockret smälter, dra kastrullen från värmen och ha i äggulorna och vispa en stund( för hand).
Ha glasyren på kakan och ha på kokos på kakan. Låt stelna lite innan delning.


Hastkaka med blåbär!

Hastkaka med blåbär!
175 grader 20min

3dl mjöl
1.5tskbakpulver
1.5dl socker
75g smält marg
1.5dl mjölk

2dl bär
3msk pärlsocker
4msk marg

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, springform.
Smält marg,
blanda dom torra ingredienserna,
ha i smälta marg och mjölken och rör ihop, för hand. Inte elvisp.
Häll smeten i formen och ha på blåbär, margarinet i klickar( jag tog och hyvlade marg direkt från paketet) och strö över pärlsockret över kakan.
Grädda i 175grader i 20min, mitten av ugnen. Det gör inget om kakan är lite kladdig i mitten. Kan med fördel serveras med lite vaniljglass.
Man kan byta ut blåbär mot annan frukt, hallon, krossad ananas mm


RSS 2.0