Jennys Chokladrutor!

Jennys chokladrutor Långpanna 175grader ca25min

200g smör/marg
200g mörkchoklad, tex Marabous
4 ägg
4dl socker
2 1/2dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
100g hasselnötter eller mandel
1 rågad msk snabbkaffe lösupp i 2msk hett vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader.
Börja med att smörja och bröa en långpanna. Eller använd bakplåtspapper.
Hacka nötter/mandeln.
Smält smöret/marg i en kastrull. Flytta kastrullen till ett träskärbräde.
Dela chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen och låt smälta.
Vispa under tiden ägg och socker poröst.
Rör ner mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten.
Rör ner den smälta smörchokladen i äggsmeten.
Smaksätt med kaffe, som lösts upp i hett vatten.
Rör ner hälften av nöt- mandelhacket.
Häll smeten i långpannan och strö över resten av nöt hacket.
Grädda mitt i ugnen ca25min.
Låt kakan kallna och skär i rutor.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback