Jordgubbskaka!

 

Jordgubbskaka:

125 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 dl jordgubbar

skalet från 1 citron

 

Smörj och bröda en form som är ca 24 cm i diameter.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa äggen, sockret och det rivna citronskalet pösigt.

Rör därefter ner smöret, mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret i äggsmeten.

Häll smeten i formen.

Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i kvartar.

Strö ut jordgubbsbitarna över smeten i formen.

Grädda jordgubbskakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.


Kardemumma Muffins!

ca 20 st Ugn 225°C

2 ägg

2 dl strösocker

1 1/4 dl mjölk

50 g smör el margarin

3 dl vetemjöl

1 tsk mald kardemumma

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2-3 msk pärlsocker

 

Börja med att sätta på ugnen, smält smöret och låt det svalna något.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt mjölken och rör försiktigt om.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

Tillsätt till sist det smälta smöret. Rör om som hastigast och se till att smöret inte hamnar i botten.

När man bakar med bakpulver så ska man aldrig röra för mycket.

Häll upp smeten i muffinsformar och fyll dem till hälften.

Strö lite pärlsocker på muffinsen.

Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.


Äntligen!!

Äntligen går det att logga in via appen :-)


RSS 2.0