Jordgubbskaka!

 

Jordgubbskaka:

125 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 dl jordgubbar

skalet från 1 citron

 

Smörj och bröda en form som är ca 24 cm i diameter.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa äggen, sockret och det rivna citronskalet pösigt.

Rör därefter ner smöret, mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret i äggsmeten.

Häll smeten i formen.

Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i kvartar.

Strö ut jordgubbsbitarna över smeten i formen.

Grädda jordgubbskakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback