Knäckig paj med saft rester



Synd att kasta det man kokat saft på, man kan göra eftersaft.
Men blev sugen på paj!

Så jag hade ju rabarber och jordgubbar.

Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram smör eller margarin
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

4. Ta saft avkoket och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö evt på lite socker. Bred på smeten.

5. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback