Pitabröd
Pitabröd 10-12st
8dl vetemjöl
1msk torr jäst
2msk socker
1nypa salt
3 1/2 dl finger varmt vatten 37grader
3msk rapsolja
- Blanda dom torra ingredienserna i en skål.
- Häll i olja och vatten. Blanda väl antingen för hand eller i maskin tills degen är blankors , släpper lätt från kanterna.
- Gör runda bollar och lägg på en bakduk och en bakduk över, låt vila i 10 min.
- Kavla ut på mjölat bakbord till pita form och lägga tillbaka på bakduken och lägger över bakduken, låt jäsa i 30min.
- Baka i torr stekpanna, på medelvärme (jag pendlade mellan 6-5 av 9), Lägg i pitan i stekpannan, vänta tills du ser lite bubblor, dags att vända till du ser lite bubblor igen och fått lite färg under, sista vändningen fylls den med luft.
- Färdigt!
Kommentarer
Trackback