Pitabröd

Pitabröd    10-12st

8dl vetemjöl 
1msk torr jäst 
2msk socker
1nypa salt
3 1/2 dl finger varmt vatten   37grader
3msk rapsolja

  • Blanda dom torra ingredienserna i en skål. 
  • Häll i olja och vatten. Blanda väl antingen för hand eller i maskin tills degen är blankors , släpper lätt från kanterna. 
  • Gör runda bollar och lägg på en bakduk och en bakduk över, låt vila i 10 min. 
  • Kavla ut på mjölat bakbord till pita form och lägga tillbaka på bakduken och lägger över bakduken, låt jäsa i 30min.
  • Baka i torr stekpanna, på medelvärme (jag pendlade mellan 6-5 av 9), Lägg i pitan i stekpannan, vänta tills du ser lite bubblor, dags att vända till du ser lite bubblor igen och fått lite färg under, sista vändningen fylls den med luft. 
  • Färdigt!


  • (null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback