Tigerkaka!

Tigerkaka, 2 stycken (gjorda i 1-litersformar)

5 ägg
4 dl strösocker
200 gram smör (eller mjölkfritt margarin)
4 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 ½ tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl kall mjölk (eller havredryck)

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i ägg/sockersmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Ta undan cirka 4 dl smet som du rör ner kakaon i. Fördela först den ljusa smeten i smorda och bröade sockerkaksformar (1-liters) och ringla sedan över chokladsmeten. Dra med en gaffel från botten av formen och upp. Grädda kakorna i 175 grader i 30-35 minuter. Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna. Prova med en provsticka att kakan är torr.

Vet inte varför chokladen hamna i botten, rörde som jag skulle, men det gör inget den var super god!
Receptet kommer från frostrosor.

http://frostrosor.blogspot.se/2012/06/tigerkaka.html?m=1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback