Extra goda bullar!

Extra goda bullar!
Ca20st 225grader 7-8min

Ingredienser
50 g jäst
100 g margarin
3 dl mjölk
½ uppvispat ägg, spara resten till pensling
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt margarin
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma

Beskrivning
Ugn 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm tills det är fingervarmt.
Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
Blanda ner de övriga ingredienserna, degen ska vara lös.
Skeda upp i folieformar och låt stå och jäsa i 40 minuter.

Gör fyllningen under tiden, blanda ihop alla ingredienserna till en smidig röra.

När bullarna har jäst, ta två små skedar och fördela fyllningen i bullarna, behöver inte göra några hål, degen är så porös, så det går bra att trycka ner fyllningen. Du kan sätta fyllningen ett tag i kylskåpet för att få den lite hårdare så går det ännu lättare att trycka ner i bullarna.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback