Strösselrutor!
Strösselrutor
ca 20 stycken
175grader 15-20 min
Kakan:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 gram smör
ca 4dl florsocker
ca 2 msk vatten
strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll i mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna ca35-25cm, eller 30-40cm
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Strax innan kakan är färdig börja med glasyren.
Glasyren:
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt.
Ta lite i taget av vatten och florsocker , och rör ut till en jämn fast inte för tjock, då stelnar den väldigt snabbt och kan spricka sen.
Bred glasyren på kakan och strö över kakpynt.
Skär i rutor när glasyren har stelnat.
Njut!