Rulltårtsbakelse !

Rulltårtsbakelse!
Gjorde rulltårta fylld med drottningsylt.
Skar en bit rulltårta la på lite vaniljkräm och på med en rulltårtsbit.
På med vispad grädde, jordgubbar, hallon och blåbär, klart. Mums!

Recept på rulltårta:
3 ägg

1,5 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Sylt

Täck en plåt med bakplåtspapper eller smörgåspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop bakpulver och mjöl, innan du rör ner detta tillsammans med vattnet i äggsmeten. Bret ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 250° värme i ca 5 minuter. Gör under tiden iordning ett smörgåspapper lika stort som plåten. Strö socker över pappret. Stjälp upp den färdiga kakan över pappret med sockret. Dra sedan bort pappret som kakan gräddats på. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten. Bred sylt i ett tunt lager över kakan och rulla ihop från långsidan. Om inte kakan ska ätas direkt rullar du ihop den med pappret till en rulle, som sedan, när den kallnat, kan förvaras i en plastpåse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback