Mazariner!

Mazariner
175grader, 12-15 min, 20st

Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.

Blanda mandelmassa, socker och smör.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.
Glasera kakorna när de kallnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback