Mazariner!
Mazariner
175grader, 12-15 min, 20st
Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.
Blanda mandelmassa, socker och smör.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.
Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.
Glasera kakorna när de kallnat.
Kommentarer
Trackback