Läckert seg äppelkaka!

Läckert seg äppelkaka!

1 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

2-3 äpplen
2 tsk kanel
1 tsk socker

Sätt ugnen på 175 grader C.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll mjölblandningen i äggvispet.
Häll sedan smöret i smeten.
Smeten blir ganska trög.

Smöra och ha i ströbröd på kanterna.
Häll smeten i springformen och bred ut den ända ut i kanterna.

Skala äpplena och skär dem i ½-cmtjocka skivor.
Häll kanel och socker i en plastpåse. Lägg ner äppelskivorna, knyt åt och skaka runt äppelskivorna tills de blir täckta av kanel och socker.
Lägg äppelskivorna ovanpå smeten i formen.
Häll resten av sockret och kanelen på kakan.

Grädda i ugn 40-45 minuter.
Fallsen längst ner i ugnen.
Kakan ska vara ganska kladdig i mitten. Låt svalna före servering.
Servera med lite vaniljvisp.

Tyckte den blev lite hård i kanterna så nästa gång blir det lite kortare tid. Men gott var det


Kommentarer
Postat av: Sabina

Låter gott

2012-05-20 @ 22:11:59
URL: http://mammastartor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback