Kardemummabullar!

Kardemummabullar
225grader ca10 min, 40-50st

Ingredienser
40 st
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
14 – 15 dl vetemjöl

Fyllning:
rumsvarmt smör
strösocker
mald kardemumma
Vaniljsocker

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°.
Häll degspadet över jästen, salt, socker, kardemumma rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30×45 cm.
Fördela fyllningen på rektanglarna.
Rulla i hop degen till en rulle, skär i lagom stora bitar.
Lägg dem i bullformar.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback