HallonMazariner!

HallonMazariner!
35-40st, liten långpanna 25x35cm,
175grader i 20min fallsen längst ner.

450g mandelmassa
150g mjukt smör
6 ägg
1 1/2dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:
7dl florsocker
4-5msk vatten
1 1/2dl hallonsylt (kan ute slutas)

Gör så här: använd matberedare.
1. Riv mandelmassan. Blanda den med smör i matberedare. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt mellan varje.
2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner blandningen i mandelsmeten.
3. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en liten långpanna. Bred ut smeten i långpanna. Grädda kakan längst ner i ugnen ca20 min. Låt kakan svalna.
4. Hallonglasyr:
Blanda florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan. Skeda hallonsylten över kakan. Rör försiktigt ut den i glasyren så ett lite marmorerat mönster. Låt glasyren stelna, ställen kakan i kylen så går det snabbare.
5. Skär kakan i rutor. Njut!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback