Mangopannacottapaj med hallonsås!
Mangopannacottapaj!
Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram mango eller annan frukt/bär
200 gram philadelphiaost
färska bär, till garnering
Tillagning
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa mangon med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Hallonsås!
Hallon
Vatten
Florsocker
Tina hallonen, mixa Hallonen i mixer med lite vatten och florsocker efter smak. Vill man ha en slätsås, ta en fintrådigsil och sila i genom.