Glömmingetårta, en tårta med många olika namn...

Glömmingetårta!

Kaka
75 gram smör (eller margarin) rumstempererat
1 dl socker
4 st äggulor
1.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Maräng
4 st äggvitor
2 dl socker
1 påse flagad mandel 50g

Fyllning
3 dl grädde
1 liter skivade färska jordgubbar eller annan frukt som persikor, hallon, bananer..
Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg äggvitorna i en stor och gulorna i en liten skål.

2. Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker under vispning och vispa 2-3 minuter. Ställ åt sidan.

3. Vispa rumstempererat smör (eller micra i 15 sekunder) och socker poröst. Tillsätt en gula i taget under vispning.

4. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smörsmeten. Tillsätt mjölken och blanda ner med slickepotten.

5. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna (ska vara tunt). Bred över marängen och strö över mandeln. Grädda 25 minuter i nedre delen av ugnen.

6. fyllningen: Vispa grädden och blanda den med bär eller frukt.

7. När kakan kallnat: Vänd den upp-och-ner på annan plåt med papper. (Lättast att lägga papper över kakan, sedan lägga plåten ovanpå och sedan vända). Dela på mitten (på bredden).

8. Lägg på fyllningen och vänd över den andra delen med hjälp av papperet under den så mandeln kommer uppåt igen.

Jag tyckte att den blev lite platt, nästa gång testar jag ett annat recept.
Det finns hur många recept som helst...
Men den var ändå super god , fylld med mandariner, Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback