Blåbärsmuffins!

Blåbärsmuffins!

200grader 18-20min

Ingredienser

125 gram smör
2.5 dl frainsocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl blåbär
12 st bakformar
Instruktioner

1. Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

2. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12st stora pappersformar för muffins på en plåt.

3. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvipen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

5. Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

6. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20min i 200 grader.

Jag fick ut 22st.
Lite kola aktig i smaken pga farinsockret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback