Blåbärskaka i långpannan!


Blåbärskaka i långpannan

Ingredienser
5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör (kylskåpskallt)

Till garnering:
pärlsocker
ca 4 dl blåbär

Beskrivning
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och vetemjöl.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.

Smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.Eller använd bakplåtspapper.
Häll smeten i formen.

Strö över blåbär jämnt fördelat över hela ytan.
Hyvla tunna smörskivor över smeten (använd osthyveln).

Strö pärlsocker över.
Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback