Dadelbollar

Kärleksmums!

Kärleksmumskaka, 12 bitar:
Kaka:
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Glasyr:
75 g smör
3.5 dl florsocker
2.5 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe, starkt
Garnering:
1.5 dl riven kokos
Gör så här:
Kakan: Börja med att sätta ugnen på 200°c och klä en springform 24 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna, rör sedan ner mjölken.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Tillsätt smörblandningen och vänd försiktigt om så att du får en klumpfri smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren:
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos.
Låt kakan svalna helt innan du tar loss kanten.
Nu provsmakning!!