Rabarberkladdkaka!
Rabarberkladdkaka!
Super god med vaniljsås till och att den får stå i kylen en stund.
Receptet är från:
(Hoppas att det ok att dela och lägga upp receptet ) :)
Kladdkaka
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ägg
Fyllning: ca 300 g rabarber och strösocker
Gör så här:
- Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
- Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min.
Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp
Mina bilder


Pitabröd
Pitabröd 10-12st
8dl vetemjöl
1msk torr jäst
2msk socker
1nypa salt
3 1/2 dl finger varmt vatten 37grader
3msk rapsolja
- Blanda dom torra ingredienserna i en skål.
- Häll i olja och vatten. Blanda väl antingen för hand eller i maskin tills degen är blankors , släpper lätt från kanterna.
- Gör runda bollar och lägg på en bakduk och en bakduk över, låt vila i 10 min.
- Kavla ut på mjölat bakbord till pita form och lägga tillbaka på bakduken och lägger över bakduken, låt jäsa i 30min.
- Baka i torr stekpanna, på medelvärme (jag pendlade mellan 6-5 av 9), Lägg i pitan i stekpannan, vänta tills du ser lite bubblor, dags att vända till du ser lite bubblor igen och fått lite färg under, sista vändningen fylls den med luft.
- Färdigt!