Brödbullar på torrjäst!
Brödbullar på torrjäst!
200 grader ca15min 8-10st
Vid 10st så är det 166kcal/st
2,5dl vatten 37grader
2msk honung
2msk olja
1nypa salt
7 gram torrjäst jag använder Lidls
5dl vetemjöl
1dl rågsikt eller grahamsmjöl
Gör så här:
Koka upp vatten till 37grader.
Blanda 4dl vetemjöl, 1dl rågsikt el gramhamsmjöl, salt och torrjäst i en bunke eller köksmaskin.
Tips! Tryck ner matskedsmåttet i mjölet så det blir en grop efter måttet 4gånger. Så är det bara att hälla i olja och honung utan kladd.
Eller mät som vanligt!
Ha sen i vattnet och börja arbeta ihop degen , ha i den sista dl mjöl när du ser att degen har gått ihop. Arbeta i ca 10min. Så man får fram glutentrådarna.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca20min.
Ta upp brödet på bakbordet forma till 8-10 bullar beroende på hur stora du vill ha dom.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20min
Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15min.

